En de primeur ….  gaat naar de UCK.

Blog “De Psychologie van Communicatie”

En de primeur ….  gaat naar de UCK.

Met veel plezier schreven wij “DE PSYCHOLOGIE VAN COMMUNICATIE”. Wij gunnen velen dat zij zich aan dit gedachtengoed laven, het zich eigen maken, om met meer effectiviteit te werken.

Daarom komen wij ook graag op bezoek.

De primeur was voor de Utrechtse Communicatie Kring.

Op donderdag 28 september 2017 waren wij te gast bij hen en mochten voor het eerst de aanwezigen inzichten uit ons boek aanreiken. Spannend, ontdekkend en aangenaam was het.

Spannend, omdat zonder het boek, uit ons blote hoofd te vertellen waar onze passie ligt en waarom wij denken dat dit gedachtengoed het vakgebied echt verder gaat brengen. Hoe zouden onze nieuwe termen “grondhouding”, “leefwereld van de ander” en ‘effect-bevorderende factoren” vallen? Waarbij we niet eens toekwamen aan het onderscheid tussen functionele en inhoudelijke strategieën.

Ontdekkend, omdat we heel benieuwd waren naar de reacties van de mensen uit de zaal. We hebben tenslotte een ander verhaal dan het dominante verhaal in het vakgebied. Wat ons opviel was dat het eventjes duurde voor dat velen aanhaakten. Tijdens de borrel gaven velen enthousiast aan, hoe dit verhaal hen inspireerde en verder zou brengen.

Aangenaam, omdat we op interactieve wijze een plezierig contact met de aanwezigen kregen en dankzij hun prikkelende vragen goed konden verdiepen.

Deze avond gaf ons de moed om door te gaan, met het voltooien van het boek. En nu ligt het boek er (eindelijk).

Nog steeds komen wij graag op bezoek om mensen mee te nemen in dit verhaal zodat zij in hun eigen praktijk met nog meer plezier en resultaat aan de slag kunnen.

Dank UCK –Marianne, Eefje en aanwezigen- voor deze mogelijkheid.